Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

003-facebook-app-symbol  001-pinterest  002-instagram  004-linkedin  005-houzz

Råd & vejledning hvad du skal undgå​

Jeg kommer ud og ser en masse forskellige hjem i mit arbejde.

Jeg elsker mangfoldigheden i de danske boliger, men der er dog nogle ting, som jeg godt kunne være foruden. 

Se nogle af mine gengangere her på min liste over 5 fejl i din indretning:​

1. Kunst, der hænger for højt​

​Så meget kunst og billeder hænger for højt. Kunst skal hænge i øjenhøjde. Når du hænger kunst over sofaen skal det hænge ca. 15 cm over sofaryggen. Medmindre dit kunst er meget stort, må den øverste ramme aldrig være højere end dørkarmen.

2. Manglende hygge

Der er en fin grænse mellem for meget og for lidt. Nogle gange er der bare for lidt. Hjemmet bliver for sterilt og hyggen forsvinder. Dit hjem skal være din oase og det kan være svært at slappe af, hvis din stue ligner et operationsrum – ihvertfald for dine gæster. Det ser godt ud i mange magasiner, men det fungerer ikke rigtigt i virkeligheden. Hvis du er til den meget minimalistiske stil så tænk på at tilføje et tæppe under sofabordet, et par puder i sofaen og måske en plaid. Tekstiler hygger – og det kan sagtens gøres stilfuldt.

3. Ting, du ikke elsker

Vi har alle sammen gaver, arvestykker eller loppefund, som vi enten selv har købt eller fået foræret, som bare ikke gør os glade. Men selvom du ofte føler, at du ikke kan være bekendt at skille dig af med synderen, fordi du enten har arvet den eller fordi den kostede mange penge, eller hvad ved jeg – så tænk over det: Bliver du bare en smule irriteret hver gang dine øjne fanger den? Få den væk nu! Sælg, donér eller smid den på genbrugsstationen. Du vil føle dig lettet – det lover jeg dig. Og giv så et par hentydninger til dine venner og familie, så du ikke ender i den situation igen.

4. Rod

Jeg har selv små børn og en travl hverdag og dette punkt er min største hovedpine! Det gør mig stresset og irritabel når mit hjem roder for meget. Indrømmet – det kan være svært at holde et pænt hjem altid – men ved hjælp af opmagasineringskasser og faste pladser til mit rod, går det meget bedre. Jeg har også kasser på børnenes værelse med billeder på, så de selv kan rydde op. Og – ih hvor bliver jeg glad, når mit hjem er rydeligt og pænt.

5. Frygt for farver

Farver er skønne og det er en af de letteste måder at skabe fornyelse i hjemmet. Hvis du ikke er helt tryg ved farver, så mal evt. en væg i en afdæmpet farve og fang så farven igen i puder/vaser/kunst og evt. tæppe. Læg mærke til hvordan farven ændrer sig i løbet af dagen og aftenen og se, om du er tilfreds. Der er store følelser forbundet med farver og det er vigtigt at du finder den farve, som passer til dig. Hvis du ikke kan li’ det?? så mal det over igen – men giv det et forsøg.